New Entry for 2012

New Entry for 2012.

Assalamualaikum w.b.t.

Telah sekian lama berhajat nak membuat blog (sejak 2007) tapi tak pernah kesampaian πŸ˜€ Alhamdulillah, 2012 mungkin titik permulaan berhajat mahu aktif dalam penulisan blog selain ber’facebook’. Ada yang mencadangkan blog lebih sesuai daripada facebook untuk kita kongsi apa yang dirasa, pengalaman dan ilmu yang kita ada etc. Oleh itu, rajin-rajin lah menyelak word press saya yang tak seberapa ini πŸ™‚

Untuk ‘entry’ 2012 ini, saya ingin berkongsi pengalaman berada di negara orang bagaimana mereka menyambut tahun baru Masihi ini. Seperti biasa, ‘fireworks’ adalah aktiviti wajib. Di Amsterdam, saya agak terkejut kerana ‘non-stop fireworks’ (dari jam 8pm sehingga lah waktu blog ini ditulis 2am) mampu membuatkan telinga pekak & mata menjadi buta. Sempat jugaklah menjengah kawasan sekitar detik 12 malam, penuh dengan ‘letupan’ (selain aktiviti wajib dutch iaitu berparti & alkohol:-). Mercun & bunga api penuh satu van! Pada saya, itu hak mereka lah kalau nak kata bakar duit etc. Mereka sudah bekerja keras untuk diri & negara (dan penuntut asing macam saya ;D) menagih ilmu daripada negara Belanda ini. Jadi, istilah membazir pada mereka mungkin tiada kerana meraikan usaha keras mereka. Untuk kita yang masih jauh di belakang ni, beringat-ingatlah πŸ™‚

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to New Entry for 2012

  1. besah says:

    Aku lagi ketinggalan… Nak like pun tk reti.. Huh.. Tulislah lagi li…

  2. It’s ok Besah πŸ™‚ Terima kasih kerana mengikuti πŸ™‚

  3. depentus says:

    Cantikla bro..Insyallah akan mengikuti sepanjang masa..Segala pandangan abg dalam isu2 terkini boleh dilontarkan dalam blog ini.Termasuk juga kepakaran abg dalam bab2 mental ni. Hehehe..

    • Hehe. Sebenarnya malas nak menulis jenis panjang-panjang. Tapi, rasanya bagus jugak boleh practice writing untuk journal article. InsyaAllah, semoga ada kudrat nak memerah otak πŸ™‚ Anyway, thanks for the comment. Boleh, jenguk page Azid.

  4. Dila says:

    Ali, selamat berblog! aku pun baru juga berjinak2 dalam setahun lebih πŸ˜‰

    Aku add ko dalam bloglist aku eh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s